Wat moet ik weten voor mij afspraak in de Havenpolikliniek?

Voorafgaand aan uw afspraak in de Havenpolikliniek

 • Heeft u op het moment van de geplande afspraak klachten gerelateerd aan het coronavirus (hoesten, neusverkouden, keelpijn, kortademigheid, koorts)? Neemt u dan telefonisch contact op met de polikliniek. Wij kijken samen met u of uw afspraak verzet moet worden.
 • Om onze patiënten en medewerkers te beschermen, laten we nog zo min mogelijk mensen van buiten toe. Heeft u begeleiding nodig, dan mag er, indien noodzakelijk, maximaal één persoon meekomen.
 • Kom niet te vroeg naar de Havenpolikliniek. Neem maximaal vijf minuten voor uw afspraak plaats in de wachtruimte op de polikliniek.

In de Havenpolikliniek

 • Bij binnenkomst in de centrale hal, reinigt u de handen.
 • Meldt u bij de receptie op de begane grond en daarna ook weer bij de balie van de polikliniek waar u de afspraak heeft.
 • Iedereen wordt dringend verzocht een mondneusmasker te dragen.
 • Het pand is ingericht om 1,5 meter afstand te kunnen houden.
 • Houdt u voor uw eigen veiligheid aan de voorschriften.

Na uw bezoek in de Havenpolikliniek
Na uw afspraak vragen wij u het pand meteen weer te verlaten. Tenzij u voor aanvullend onderzoek nog in de Havenpolikliniek moet zijn. Hoe minder mensen in pand, hoe beter!

Is de Havenpolikliniek toegankelijk/ open voor patiënten en bezoekers?
Havenpolikliniek aan het Haringvliet 2 en 72 zijn open voor patiënten van de poliklinieken.

Zijn er maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen?

 • We verzoeken alleen naar de Havenpolikliniek te komen als u géén coronaklachten heeft. Denk hierbij aan koorts, hoesten, verkoudheid en luchtwegklachten.
 • Elke patiënt moet zich vooraf melden bij de receptie op de begane grond en ook weer bij de balie van de polikliniek.
 • Wij verzoeken u in het pand een mondneusmasker te dragen en de gepaste afstand (1,5 meter) te houden van anderen. Er mogen slechts max. 2 persoon per keer gebruik maken van de lift. Maak zoveel mogelijk gebruik van de trap.
 • In het pand is speciale bewegwijzering en informatiemateriaal aangebracht. Houdt u – voor uw eigen veiligheid – aan de voorschriften.

Mag ik een begeleider/kind meenemen naar mijn afspraak op de Havenpolikliniek?
Voor afspraken op de polikliniek geldt dat begeleiders niet mee naar binnen mogen.

Indien een begeleiding noodzakelijk is, is maximaal 1 persoon toegestaan. Deze begeleider mag alleen met de patiënt mee de spreekkamer in als de patiënt een minderjarig kind is, als begeleider als tolk optreedt of als de specialist dat vooraf aangeeft. Ook de begeleider wordt dringend verzocht een mondneusmasker te dragen.

Wanneer moet ik mijn poliklinische afspraak afzeggen of kan die niet doorgaan? Als u griepverschijnselen (koorts, hoesten, verkoudheid en luchtwegklachten) heeft, verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen met de polikliniek. Klik hier voor de telefoonnummers van de poliklinieken in de Havenpolikliniek.

Hoe worden patiënten geïnformeerd over de veranderingen van de poliklinische spreekuren? Patiënten worden telefonisch geïnformeerd als afspraken niet kunnen doorgaan of worden omgezet naar een bel- of videoconsult.

Hoe weet ik of mijn poliklinische afspraak in de Havenpolikliniek niet doorgaat?
Wanneer uw afspraak niet kan doorgaan of omgezet wordt naar een bel- of videoconsult wordt (zo snel mogelijk) persoonlijk contact met u opgenomen.

Deze polikliniek heeft geen spreekuur meer in de Havenpolikliniek.

 • De polikliniek MDL blijft gesloten tot eind 2020.

Alle poliklinieken zijn telefonisch bereikbaar. Klik hier voor het telefoonnummer van de poliklinieken in de Havenpolikliniek.

Is de Brasserie op de 5de etage van de Havenpolikliniek open? De Brasserie is open en hanteert weer een take-way beleid.

Kan ik gebruik maken van de diensten van de Sleeptros?
Wegens de coronavirus maatregelen hebben we besloten de Sleeptros niet te laten rijden. Onze excuses voor het ongemak.

Heeft u een andere dingende vraag? Neem dan telefonisch contact op via het algemene telefoonnummer van de Havenpolikliniek: 010 404 3300.