Hoe worden patiënten geïnformeerd over de veranderingen van de poliklinische spreekuren? Patiënten worden telefonisch geïnformeerd als afspraken niet kunnen doorgaan of worden omgezet naar een bel- of videoconsult.

Hoe weet ik of mijn poliklinische afspraak in de Havenpolikliniek niet doorgaat? Wanneer uw afspraak niet kan doorgaan of omgezet wordt naar een bel- of videoconsult wordt (zo snel mogelijk) persoonlijk contact met u opgenomen.

Deze poliklinieken ontvangen weer patiënten

 • De polikliniek oogheelkunde, uitsluitend op maandag, dinsdag en vrijdag.
 • De poliklinieken geriatrie, interne geneeskunde, pijn cardiologie, kno, longgeneeskunde en urologie, Dermahaven, Kinderhaven, neurologie, chirurgie, gynaecologie, MDL, orthopedie, reumatologie, bloedafname en kaakchirurgie.
 • Radiologie (MRI, CT, Echo en Bucky) is uitsluitend open op afspraak..

Deze polikliniek heeft geen spreekuur meer in de Havenpolikliniek.

 • De polikliniek MDL blijft gesloten tot eind 2020.

Alle poliklinieken zijn telefonisch bereikbaar. Klik hier voor het telefoonnummer van de poliklinieken in de Havenpolikliniek.

Hoe zit het met de subacute zorg van Havenue voor kwetsbare ouderen op de locatie Havenpolikliniek?
Havenue biedt weer multidisciplinaire screening op de locatie Havenpolikliniek. In juli alléén op de woensdag (half augustus ook op donderdag). De subacute zorg is wel telefonisch bereikbaar. Voor vragen over Havenue kijk op www.havenuerotterdam.nl of mail naar info@havenuerotterdam.nl. (Telefoonnummer huisartsen is 010 404 3404.)

Wat moet ik weten voor mijn afspraak in de Havenpolikliniek? 

Voorafgaand aan uw afspraak in de Havenpolikliniek

 • Heeft u op het moment van uw afspraak klachten gerelateerd aan het coronavirus (hoesten, neusverkouden, keelpijn, kortademigheid, koorts)? Neemt u dan telefonisch contact op met de polikliniek. Wij kijken samen met u of uw afspraak verzet moet worden.
 • Om onze patiënten en medewerkers te beschermen, laten we nog zo min mogelijk mensen van buiten toe. Heeft u begeleiding nodig, dan mag er, indien noodzakelijk, maximaal één persoon meekomen.
 • Kom niet te vroeg naar de Havenpolikliniek. Als er minder mensen in het pand zijn, is het eenvoudiger om anderhalve meter afstand te bewaren. Neem maximaal vijf minuten voor uw afspraak plaats in de wachtkamer op de polikliniek.

Op de polikliniek in de Havenpolikliniek

Bij binnenkomst in de centrale hal, reinigt u de handen. Vervolgens vragen wij u zich te melden bij de receptie op de begane grond. Daarna meldt u zich ook weer bij de balie van de polikliniek waar u de afspraak heeft. U zult zien dat onze poliklinieken ingericht zijn om 1,5 meter afstand te kunnen houden.

Na uw bezoek op de polikliniek in de Havenpolikliniek

Na uw afspraak vragen wij u het pand meteen weer te verlaten. Tenzij u voor aanvullend onderzoek nog in de Havenpolikliniek moet zijn. Hoe minder mensen in pand, hoe beter.

Is de Havenpolikliniek toegankelijk/open voor patiënten en bezoekers?

Havenpolikliniek aan het Haringvliet 2 en het Haringvliet 72 zijn open voor patiënten van de poliklinieken. De andere zorgaanbieders, Aafje en het Zorgpension (Haringvliet 2), mogen weer bezoekers ontvangen.

Zijn er maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen?

 • We verzoeken alleen naar de Havenpolikliniek te komen als u géén klachten heeft. Denk hierbij aan koorts, hoesten, verkoudheid en luchtwegklachten.
 • Elke patiënt moet zich vooraf melden bij de receptie op de begane grond en ook weer bij de balie van de polikliniek.
 • Wij verzoeken u in het pand gepaste afstand (1,5 meter) te houden van anderen. Er mogen slechts max. 2 persoon per keer gebruik maken van de lift. Maak indien mogelijk gebruik van de trap.
 • In het pand wordt speciale bewegwijzering en informatiemateriaal aangebracht. Houdt u – voor uw eigen veiligheid – aan de voorschriften.

Mag ik een begeleider/kind meenemen naar mijn afspraak op de Havenpolikliniek?
Voor afspraken op de polikliniek geldt dat begeleiders niet mee naar binnen mogen. Indien begeleiding wel noodzakelijk is, is maximaal 1 persoon toegestaan. Deze begeleider mag alleen met de patiënt mee de spreekkamer in als de patiënt een minderjarig kind is, als begeleider als tolk optreedt of als de specialist dat vooraf aangeeft.

Wanneer moet ik mijn poliklinische afspraak afzeggen of kan die niet doorgaan?
Als u griepverschijnselen (koorts, hoesten, verkoudheid en luchtwegklachten) heeft verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen. Klik hier voor de telefoonnummers van de poliklinieken in de Havenpolikliniek.

Is de Brasserie van de Havenpolikliniek open?
De Brasserie op de 5de etage is open en hanteert de 1,5 meter maatregel.

Kan ik gebruik maken van de diensten van de Sleeptros?
Wegens de coronavirus maatregelen hebben we besloten de Sleeptros niet te laten rijden. Onze excuses voor het ongemak!

Heeft u een andere dingende vraag? Neem dan telefonisch contact op via het algemene telefoonnummer van de Havenpolikliniek: 010 404 3300.