Kan ik mijn patiënten verwijzen naar de poliklinische zorg van de Havenpolikliniek?

Er is besloten om (niet acute) poliklinische afspraken niet te laten doorgaan en om te zetten naar een bel- of videoconsult. Als u een spoedafspraak wilt inplannen of een vraag heeft voor een specialist adviseren wij u om telefonisch contact op te nemen met de desbetreffende polikliniek. Klik hier voor de telefoonnummers van de poliklinieken van de Havenpolikliniek.

Zijn er poliklinieken dicht?

  • De pijnpolikliniek is vanaf woensdag 1 april gesloten. Voor vragen kunt u telefonisch contact met ze opnemen.
  • De polikliniek geriatrie, Haringvliet 2 is nu gesloten. Voor vragen kunt u telefonisch contact met ze opnemen.
  • De poliklinieken chirurgie en bloedafname zijn eerder dicht nl. 16.15 uur (i.p.v.17 uur).
  • De polikliniek kaakchirurgie op de locatie Buitenhaven, haringvliet 72, is gesloten. Voor dringende vragen kunt u telefonisch contact met ze opnemen.
  • De polikliniek oogheelkunde op de locatie Buitenhaven, Haringvliet 72, is ook gesloten. Voor vragen kunt u telefonisch contact met ze opnemen.
  • De poliklinieken cardiologie, KNO, longgeneeskunde en urologie sluiten tot 10 april 2020 voor alle reguliere spreekuuractiviteiten. De polikliniekafspraken worden vooraf getrieerd door de specialist en indien deze door moeten gaan, worden ze omgezet naar een van de beide ziekenhuislocaties. Deze poliklinieken blijven telefonisch bereikbaar.

Klik hier voor het telefoonnummer van de poliklinieken in de Havenpolikliniek.

Kan ik voor radiologische onderzoek verwijzen naar de Havenpolikliniek?
U kunt uitsluitend voor spoedeisend radiologisch onderzoek (röntgenfoto’s en ct-scans) uw patiënt verwijzen naar de Havenpolikliniek. Voor echo’s dient u vooraf contact op te nemen met de Radioloog van de Havenpolikliniek via 010 404 3337. U dient voorafgaand aan de verwijzing uw patiënt gescreend te hebben op Corona.

Kan ik voor bloedafnamecontrole mijn patiënten verwijzen naar de Havenpolikliniek?
Voor bloedafname kunt u uw patiënten die geen respiratoire klachten (hoesten/kortademigheid) en/of koorts hebben, doorverwijzen naar de Havenpolikliniek. Voor alle patiënten voor bloedafnamecontrole geldt dat zij vooraf gescreend worden op de aanwezigheid van klachten die kunnen duiden op besmetting door het Coronavirus. Indien iemand 1 of meerdere van de klachten heeft, krijgt hij/zij een mondkapje op. De openingstijd is aangepast. Sluiting nu om 16.15 uur i.p.v. 17.00 uur.

Hoe word ik geïnformeerd over de aanpassingen in het beleid en spreekuren van de poliklinische zorg Havenpolikliniek (en de partnerziekenhuizen)?

Wij informeren verwijzers over de aanpassingen in het beleid van de Havenpolikliniek via de speciale pagina verwijzer op deze website. Voor het beleid van de poliklinische zorg per ziekenhuis kunt u het beste de website van het desbetreffende ziekenhuis raadplegen of telefonisch contact met hen opnemen.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het algemene telefoonnummer van de Havenpolikliniek voor huisartsen 010 404 3440.